keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Omaa elämää vastaan taisteleminen

Sinun on hyväksyttävä elämäsi sellaisenaan, jotta voisit muuttaa sen. Hyväksyminen tarkoittaa sitä, että hyväksyy elämänsä sellaisenaan vaikkei se ikinä koskaan muutu miksikään. Hyväksyy ne kortit jotka on itselle jaettu.
Ristiriita tulee siitä, että yrittää hyväksyä elämänsä, jotta se muuttuisi semmoiseksi kuin sen haluaisi muuttuvan ja tämähän ei ole hyväksymistä ollenkaan. Tämä on pelaamista. Tämä on ikäänkuin vaihtokauppojen tekemistä. Minä hyväksyn elämäni niin sitten saan toive-elämäni. Ei se niin mene.
Jos olet täydellisessä umpikujassa sinun on hyväksyttävä umpikujaisuutesi. Ei että pääsisit pois, ei, jotta elämäsi muuttuisi, vaan siksi, että näin nyt vain on. Sinun on valittava elämäsi semmoisena kuin se on, ettet taistelisi enää sitä vastaan, ja näin, jatkuvalla taistelulla vaikeuttaisi elämääsi loputtomasti.
Miten alkaa elämäsi hyväksyminen? Näe että tämä kaikki hankaluus ja vaikeus saattaa jatkua elämäsi loppuun asti. Suostu siihen vaihtoehtoon. Anna se vyöryä ylitsesi. Se mitä on, saattaa olla myös oleva. Vasta sitten kun hyväksyt elämäsi semmoisena kuin se on, sinulla on voimia ja energiaa tehdä jotain muuta kuin taistella omaa elämää vastaan.

4 kommenttia:

anu Kristiina kirjoitti...

Paras teksti mitä olen vähään aikaan lukenut, kiitos siitä.

e kirjoitti...

Olehan hyvä Anu :)

BonaFide kirjoitti...

Kiitos tästä kirjoituksesta. Erittäin viisaita sanoja.

e kirjoitti...

Ole hyvä BoneFide