tiistai 14. tammikuuta 2014

Yhteydestä tähän hetkeen

Pari asiaa mitkä ovat pyörineet tässä. Hetkessä :)

Tässä ei ole mitään ongelmaa. Heti kun lähdet yhtään tätä hetkeä pidemmälle ajaudut ongelmallisuuteen ja katkaiset yhteytesi tähän hetkeen.

Tämä hetki on ongelmaton. Okei entäs jos tulee hetki jossa jokin läheinen tai lapsesi tms on kipeä niin onko se hetki olematon. Seis. Kuvitelma siitä, että tulee jokin ongelmallinen hetki, on kuvitelma, joka nostetaan tämän hetken päälle nyt. Eli. Ongelmistan tämän hetken kuvittelemalla hetken joka voisi ongelmallistaa tämän hetken xD

Toinen juttu.

Hetki joka soljuu läpi ilman ongelmallisuutta ei sinällään jätä muistikuvia. Jälkeenpäin saatetaan sanoa, että sepä oli mukavaa, mutta sillä hetkellä sitä vain esim onkii, ottaa aurinkoa, pelaa jotain peliä tms Sen sijaan ongelma ikäänkuin pysäyttää vapaan virran. Mikäänhän ei tietenkään pysähdy, mutta sitä ikäänkuin luo ryppään muistikuvia vastalauseillaan/vastaväitteillään. Mutta pointti onkin siinä, että ongelman edessä pidättäytyy osallistumasta vastalauseisiin/-väitteisiin. Ja kun pidättäytyy tästä, lakkaa tekemästä ongelmistaan numeroa, tällöin ne saavat enenevissä määrin pienemmän merkityksen. Ne muuttuvat osaksi isompaa virtaa.

Tiedän että tämä kuulostaa sci-filtä mutta kuullostakoon :)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No ei ollenkaan sillä mitä kovemman defenssin ihminen omaa, sitä merkityksettömämpiä ongelmat ovat.

Kaikesta saa tehtyä ongelman jos niin haluaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia mielenkiintoisista näkökulmista.

e kirjoitti...

Oikeastaan ongelmana ovat ihmisen defenssit sitä vastaan minkä on ongelmaksi tuominnut :)

Haisuli kirjoitti...

Tuo on niin totta. Mutta tuohon kun pääsisi, niin olisi aika onnellinen :)