keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Kaikki virtaa tiehensä

Byron Katiella oli hauska ajatus:

Contemplate the images in your mind. Is that what really happened? Is that what really will happen? Really? Are you guessing again? Notice.

Voitko olla täysin varma siitä mitä tapahtui? Siis lienee aika selvä, että tulevaisuus on tietättömyyden pilvessä siis et täydellä varmuudella voi sanoa, että olet minuutin päässä hengissä. Vakaa usko moiseen voi olla, mutta siihen se sitten jääkin. Mutta siis mennyt, eikö siitä kuitenkin voi olla aika varma. Eikö taakse jäänyt polku kuitenkin ole siellä. Takana...

Katsopa tarkkaan enkä halua kenenkään uskoa viedä pois. Ehei. Kyse ei ole historiallisista- ja omahistoriallisista faktoista joiden todenperäisyys olisi jotenkin epävarmaa, vaan siitä varmuudesta joilla näissä faktoissa roikutaan.

Saatat huomata että et ole menneisyydestä vapaa kovan työn päätteeksi vaan olet siitä vapaa, koska sitä ei ole olemassa.
Tulevaisuuden varmuus on sidoksissa menneisyyden varmuuteen ja varmuus näiden molempien suhteen aiheuttaa lähinnä painolastia, koska varmuutta menneestä/tulevasta ei ole.

Täysi varmuus on vain siitä ettei mistään mitään varmuutta ole.

menneisyys, tulevaisuus, tässä ja nyt, byron katie

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen näkökulma mutta täysin totta.