perjantai 5. huhtikuuta 2013

Rakastan/En rakasta

Rakkaus-sanasta oli puhetta Twitterissä. Heitän Twittervirtaa mietelauseita joissa monesti on sana Rakkaus. Nyt näin.:

"En usko Rakkauteen... Tiedän sen olevan totta."

Kun käytän sanaa rakkaus en juuri koskaan puhu parisuhderakkaudesta. Jos tarkoitan parisuhderakkautta sanon joko noin tai sanon sitä emotionaaliseksi rakkaudeksi.

Kun käytän sanaa Rakkaus voisin käyttää synonyyminä esim.sanoja: Kokonaisuus,  Tyhjyys, Täydellisyys, Ei-Mitään, Hiljaisuus,  Jumala, Merkityksellisyys, Merkityksettömyys, Ykseys, Jakamattomuus, Sydän, Universumi,  Kosmos tai vaikka Kuolema. Sana Rakkaus on kovin latautunut. Kuten sana Jumala ja sitä käytänkin harvemmin, koska se on niin väärinymmärretty.

Sana Rakkaus on tienviitta joka osoittaa suoraan Sydämesi.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Rakkaus on niin monitasoinen käsite ettei sitä voi kahlita tarkoittamaan yksittäisiä asioita kuten puolison,-lasten,- tai jonkun muun rakastamista. Rakkaus on mielentila ja rakastaminen tuon mielentilan käsittelyä.

e kirjoitti...

Listasta jäi pois Myötätunto...

Sudenjälki kirjoitti...

Rakkaus on kyllä yksi maailman raiskatuimpia sanoja ja niin ohueksi kulutettu...mutta silloin kun sydämesi meinaa pakahtua täynnä hyvää tahtoa, hurjaa hellää antamisen ja välittämisen halua toista eläväistä kohtaan, silloin vasta tiedät, miltä tuntuu rakastaa. Eikä tuolle tunteelle yksinkertaisesti ole muuta sanaa kuin rakkaus.