perjantai 22. maaliskuuta 2013

Money for Nothing

Kirjoitin eilen Twitteriin:

Jos joutuisi valitsemaan 30milj.€uron ja sen väliltä että selviäisi mikä pojan 9v.vatsaa vaivaa, valinta ei olisi ollenkaan vaikea.

Enkä nyt varsinaisesti tässä yhteydessä kaipaa hoitokeinoa tai parannusta kipeään vatsaan. Semmoiset ehdoitukset suoraan sähköpostiin. Kiitos. Pointti tässä kirjoituksessa on raha.

Suurempi rahamäärähän näyttäisi antavan suuremmat mahdollisuudet. Parempi/kalliimpi hoito jne. Suurempi rahamäärä näyttäisi todennäköisesti paremmalta ja ainakin itse valitsisin Lottopotin jos sitä tyrkytettäisiin. Isompi rahamäärä tuntuisi antavan isomman varmuuden kuin pienempi.

Mitä sitten nillitän? Mikään määrä rahaa ei suoranaisesti auta yhtään hengenvetoa pidemmälle. Paraskaan hoito mitä rahalla saa, ei takaa mitään. Ja kaiken pohjalla on ajatus rahasta ja sen suuremmasta määrästä ratkaisijana. Tämä on vain ajatus. Itseään voi toki kiduttaa sillä miten rahalla voisi ostaa sen ja sen mutta ketä tämä ajatus auttaa?

Jos globaali katastrofi pyyhkäisisi ylitsemme niin yhtäkkiä tuo vieressäni oleva kivennäisvesipullo olisi äärettömästi arvokkaampi kuin yksikään seteli.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen onnellinen siitä,että vielä on asioita joita ei rahalla saa; rakkaus, absoluuttinen terveys jne. Niin kauan kuin nuo asiat ovat rahan mahdista vapaat, säilyy ihmisten kunnioitus niitä kohtaan. Vertauksesi kivennäisvesipullosta ja setelistä oli varsin hyvä sillä olosuhteet muuttavat asioiden arvojärjestystä radikaalisti.

Sudenjälki kirjoitti...

Raha jättää rauhaan, kun sitä on sen verran, ettei sitä tarvitse ajatella. Ei liikaa, ei liian vähän. Mutta onnelliseksi tulen silloin, kun en tarvitse sitä mihinkään.

Luin tänään oksettavaa artikkelia ns. veroparatiiseista. Aivan ymmärrykseni ulottumattomissa sellainen ihmismieli, joka näkee ne ... no, paratiisina. Parasiitti voisi olla parempi sana.

e kirjoitti...

Raha ei tule koskaan ylettymään siihen mikä on tärkeää ja olennaista. Rahan arvo on tuolla jossain ja Olennainen on tässä.

e kirjoitti...

Sitä on aina vapaa siitä minkä kanssa voi olla ja mitä ilman voi olla.