sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Ihanan vaarallista

Tita kommentoi edelliseen postaukseen: 

Vapaus voi olla vankila. Elämä ilman seiniä ja kattoa on raakaa sekä suojatonta

Johon vastasin: Niin onkin. Tervetuloa Elämään. Seiniä ei ole, mitä vain voi tapahtua. Tämä on oikeasti vaarallista touhua. Pikkulapselle on tarjottava rajoja/suojaa, koska maailma on vaarallinen ja turvaton, mutta vähän isompana se on kohdattava.

Elämä on lopulta vapaapudotusta
Kaikki vaihtoehdot ovat auki. 
Juonta ei ole kirjoitettu loppuun.

Mistään ei voi pitää kiinni, koska kaikki putoaa.

Älä huoli.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Totta, on niitä jotka eivät saa koskaan mistään kiinni ja päätyvät lopulta pohjalle.

Sudenjälki kirjoitti...

Jos elämä on vaarallista, silloinhan vapaapudotus on itse asiassa pakkopudotusta. Paitsi ehkä pylväspyhimykselle, joka kuvittelee voivansa hypätä irti kaikesta.

Kallistun Pepponen kannalle - jokaiselle on oksansa. Eri asia sitten on, mitä sillä oksalla tekee: laulaavisertääkö vai sitooko siihen keinun. Vai kaulakiikun.

e kirjoitti...

Peppone: Paradoksaalisesti kulkee käsi kädessä halu pitää kiinni ja halu päästää irti.

Sudenjälki: Pakkopudotusta olisi se jos olisi joku pudottamassa. Eikä kysymys ole ollenkaan siitä että voisi valita hypätäkö vai ei.

Kysymys on tietämättömyydestä ja siitä kuinka tulla toimeen sen kanssa. Et oikeasti tiedä elätkö iltaan seuraavalla minuutilla...

Sudenjälki kirjoitti...

Se pakko voi olla myös sisäinen "joku", ei siihen muita tarvita.

Omnipotenssiin tulee väistämättä säröjä päivästä yksi lähtien mutta vapaus alkaa vasta siitä kun uskaltaa itse päästää hampaansa irti oksasta.

Tita kirjoitti...

Minä OLEN vaarallinen. Olen äiti. Minä suojaan penikoitani, perhettäni ja tätä myrskyjen jälkeistä tyyssijaa kuin naarastiikeri. Tiedän, että kaikki voi muuttua hetkessä, kuten itse olet elänyt. Mutta näillä pelimerkeillä mennään nyt - huomenna ne voi olla hävinneet. Elämä on TässäJaNyt.

Vedän villisti ilmaa sieraimiini, haistan kevään ja lupaksen. Kevät tulee varmasti, mutta lupaukset ovat mielikuvitusen tuotetta joista jotkut voivat realisoitua tähän maailmaan. Jos realisoituvat.

Paras tarttua hetkeen nyt. Minulla ei ole paradoksia pitää kiinni ja päästää irti. Minä pidän kiinni viimein siitä kaikesta hyvästä, mikä on osalleni tullut. Paljon on paskassa tarvottu ennnen sitä.

Elämä on hyvä nyt, mutta huomisesta ei ole takeita. Siis tässä ja nyt. Täysillä!

e kirjoitti...

Sudenjälki: Kyllä :) ja kun yksilö näkee että oksa josta hän yrittää pidellä kiinni epätoivon vimmalla ei ole todellinen, hän voi päästää irti ja pudota aivan rauhassa. Huoletta. With easy.

Tita: Ah :)