torstai 21. helmikuuta 2013

Meditaatio - hyvin lyhyesti

En harrasta mitään muodollista meditaatiota. Siinä ei ole mielestäni mitään väärää tai oikeaa. Itselle aiemmin tärkeää oli semmoinen itsehavainnointi joka kasvavassa määrin oli aluksi pientä, mutta vei yhä enenmmän aikaa ja lopulta se oli jatkuvaa 24/7. Aluksi se oli kovin puuttuvaa ja omia tuntemuksia käsittelevää, mutta yhä enemmän se oli vain havainnointia. Analogia olisi se että aluksi se oli kuuntelemista ja puhumista sittemmin pelkkää kuuntelemista.

Epäilen et kuolemani hetkellä tuskin haikailen menetettyjen meditaatiohetkien perään... ja oikeastaan voisin sanoa, että ei ole minää joka meditoi, ja kun sitä ei ole, on vain meditaatio.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sinulla ei ole kuolemaa. Kaikki on suurta ikuisuutta. Suuri suunnitelma, joka on tehty jo ikuisuus sitten. Menemme sen mukaan. Et ole vain nyt. Et ole tulevaisuudessa. Olet aina ollut ja tulet aina olemaan. Erittäin yksinkertaista. Elä tämä päivä ilolla, surulla, rakkaudella, millä hyvänsä. Kaikki on jo kirjoitettu. Kaikki jatkuu. Ikuisesti. Eikä uskonnolla ole tässä mitään merkitystä. Ikuisuuteen mahtuu kaikki. Serpentiina

Anonyymi kirjoitti...

Minä harjoitan tietoisuustaitoja joka päivä. Minulle meditaatiokin on oikeastaan laajakirjoinen asia. On olemassa erilaisia hiljentymis-, oivallus- ja luovia meditaatiotapio. Luova kirjoittaminen ja lukeminen ovat eräitä tapoja meditoida.
Minulle tietoisuutaitojen harjoittaminen mukaanlukien meditaatio on keskeisin toiminto, jolla ihminen kasvaa eettiseksi tomijaksi. Mielestäni vasta itsensä tunteva ihminen kykenee käyttäytymään arvojensa ja uskomustensa harmoniassa.

e kirjoitti...

Yksikään tie ei ole sama. Mikään tapa päästä perille ei lopulta ole ainoa oikea, koska tie lkulkee minun läpi kukaan muu ei oikeasti tietä voi tuntea. Se mikä toiselle toimii voi toiselle olla aivan väärä ja oman elämän vastainen. Päämäärä ei ole lopulta sama sillä tie vie aina omaan sydämeen ja päämäärä on aina sama sillä on vain yksi sydän. Meillä kaikilla on se sama.