keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Uskon menetys

Yllättäen jatkan samasta. Asia on kuitenkin yli 10 vuotta ollut minulle "raskain kaikista" ja kaikki ratkaisuyritykset ovat tuntuneet vain pahentavan ongelmaa. Tähänkin suuntaan olen omasta mielestäni kulkenut, mutta hieman haparoiden ja puolittain. Puolittain on kuitenkin toimimattomilla ratkaisuyrityksillään halunnut pitää narut käsissään.

Kyse on kuitenkin lopulta siitä että menettää uskonsa omiin ongelmiin. Jokaisella ratkaisuyrityksellään on vain vahvistanut uskoaan omien ongelmien todellisuuteen. Ongelma, jota ei ole olemassa, muuttuu todentuntuisammaksi, kun sen yrittää korjata. Huomaan että itsessäni nousee ajatus siitä että kunhan en tähän ajatukseen usko, se lakkaa pikkuhiljaa olemasta ongelma, mutta alunalkaen mitään ongelmaa ei edes ole, eikä sen ratkaisua tarvitse edes odottaa pikkuhiljaa ratkeavaksi.

Lakkaa uskomasta itseensä... hmm

5 kommenttia:

Kiki kirjoitti...

Juuri tänä aamuna minäkin kiinnitin huomioni siihen, miten jatkuvasti kiinnitän huomioni mahdollisiin ongelmiin, kaikessa. Mitäpä jos opettelisin kiinnittämän huomioni kaikkeen mikä ei ole ongelma tai vieläpä vain kiinnittämään huomioni siihen mitä On??

e kirjoitti...

Ihmiset luonnostaan kiinnittävät huonion kielteisiin seikkoihin niin kuin ruumiin kipuihin, mutta mielen kielteisyydet toimivat kutakuinkin niin että haava paranee itsestään kun sen antaa olla, mutta mielen suhteen ikäänkuin ronkitaan tuohon haavaan uudestaan ja uudestaan ikäänkuin sitä "hoitaakseen" mutta ei kukka väkisin kasva.

Päkä kirjoitti...

Älä lakkaa uskomasta itseesi, lakkaa uskomasta mieleen ja tunteisiin.

Ongelmista rakentaa helposti itselleen identiteetin ja vahvistanut tätä "valheellista minuuden identiteettiä" yrittämällä ratkaista ongelmaa. Tämä on mielen luonne ja näin me usein toimimme. Sitten ihmetellään ja syytetään toista, kun ratkaisua ei löydy.

On totta, että alunalkaenkaan ongelmaa ei edes ole ollut, eikä ole. Mutta niin kauan kun meissä edes pieni osa (esim. tunteet) uskoo tähän valheeseen. Töitä on.

Hienosäätölega työkaluksi oheisesta linkistä:
http://numen.fi/?p=160

e kirjoitti...

Ok. Sit kun kirjoitin tästä, tämä jotenkin, jossain määrin kaatui myös käytännössä päälle. Et niiku "tee vittu jotain". Aika raskasta...

e kirjoitti...

Ps. En tarkoita uskon menetyksellä itseen todellista Itseä joka ei voi edes haavottua, vaan sitä itseä jota ei edes ole.