torstai 22. joulukuuta 2011

Picnic (pako)retkellä

Koen olevani paossa... Ajattelen, että ongelma on jotain mikä on ulkopuolellani, ja yritän muuttaa sisäisyyttäni, jotta ongelma ratkeaisi myös ulkopuolellani, mutta tunnen, että tekemällä asiasta sisäisen ajattelen pakenevani ns. ulkoisia oloja, koska en halua kohdata ulkoisia oloja. Pelkään niitä yli kaiken. Niin että kaikki sisäiset ratkaisut ovat vain pakoa ulkoisilta ratkaisuilta. Tuntuu että tässä on jotain mitä en näe.

Huoh.

9 kommenttia:

Päkä kirjoitti...

Elämä ei aina oo helppoo, eikä tarviikkaan. Paineessa ne timantitkin muodostuu.
Oikein hyvää ja rauhallista joulunaikaa.

Haneli kirjoitti...

Sanon suorat sanat, vaikka tulis porttikielto tai joulupukki tois pelkkää piiskaa. Ei oo mitään menetettävää..eikä saavutettavaakaan.

Vanhana lukijana olen kuullut nämä jutut ennenkin.

Murehtiminen palvelee jotakin.

Mieli tarvii jotain raksutettavaa. Jää koukkuun itse keksittyjen ongelmien ratkomiseen (tyydytystä tuottavaa toimintaa!) Onpahan joku Juttu.

Jutuillakiusataan itseä ja aiheutetaan kärsimystä, oman navan kaivelu aiheuttaa tulehduksen. Tästä seuraa itsesäälin kierre ja muiltakin pitäisi saada sympatiaa. Ja joskus samanhenkisten kanssa keksitään ongelmia joita toisaalla ei edes havaita - ei siis ole.

Sympatian saamistahan Jutut palvelevat hyvin. Eikö näitä ole ratkottu jo monella foorumilla ja näytelmä on sama, kommentoijien nimimerkit vaihtuvat. Myötätunnolla on paikkansa, mutta esim. pitkässä terapiassa se lopetetaan joskus ja empatian hakeminenkin loppuu. Joskus ratkaisujen tarjoamisen sijaan parmpi jos joku haukottelisi että hohhoijaa, ei kiinnosta!

Mutta tuki, huomio ja keskustelu ovat palkkioita joita jutun käsittelyllä saavuttaa, palvelee sosiaalisuutta siis.

Tilanteet ja ihmiset ovat mitä ovat, prosessoi niitä tai ei. Ongelmien ratkominen on raskas mylly pyöritettäväksi, mutta tyhjäkäynti ei vie mihinkään.

Haneli kirjoitti...

Ja suorista huolimatta

Hyvää joulua ja kaikkea muuta kuin piiskaa :-)

Tiuku kirjoitti...

Joo, elämä on aika erilaista ilman ongelmia. Sitä ei oikein meinaa osata elää.. :)

Päkä kirjoitti...

Kiitos Haneli osuit naulan kantaan.
Ongelmaa ei ole, eli miksi yrittää
selvittää mitään. Mieli tosiaan jää koukkuun omiin tai muiden ongelmiin ja sitä kautta palvelee kärsimystä ja pitää kiinni menneisyydestä. KIITOS!!

Päkä kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Kati kirjoitti...

Hyvää joulunaikaa! :)

Nina kirjoitti...

Joulua sinnekin :-)

Haneli kirjoitti...

Heh Päkä, oisin halunnut poistaa tän kun puhuin liian suoraan... entisestä itsestäni :D

...ja onhan niitä AINA, ongelmia, jos niitä etsii, mutta ongelmat ovat vain asioiden yksi puoli, se johon Minä jään kiinni.. Eikä kyse ole siitä että väkisin vääntäisi mustan valkoiseksi, vaan että se musta on vain yksi säie elämän kudelmassa jossa on kaikkia muitakin värejä ja on niin moniulotteinen ettei se taivu mihinkään käsittelemiseen tai ratkomiseen... Hmm, nytkin puhuin liikaa entisestä itsestäni, joka pääsi itse kaivamastaan mustasta kuopasta ja huomasi, että Elämä on (kaikkea) muuta kuin oma ajatusmylly.

Ny jäin toisten ongelmiin kiinni, kun ei ole omia.. tai niihin olen kyllästynyt enkä ota tosissani :D