perjantai 16. joulukuuta 2011

Elämä on Jumalan maalaus

Hyväksyminen on muutosta ja muutos on hyväksymistä eikä muutosta saa aikaa ilman hyväksymistä. Muutosta ei kuitenkaan saa jos sen haluaa hyväksymällä eli jos janoan ongelman poistumista kun vain hyväksyy ongelman, sillä tällöin ei oikeastaan hyväksy asiaa vaan kaipaa vain muutosta. Hyväksyminen on sitä etten oikeastaan enää aseta mitään ehtoja sille miten asiat ovat. Hyväksymättömyys on juuri ehtojen asettamista, sille miten asiat ovat jo ja muutoksen kaipaaminen on juuri sitä etten ole hyväksynyt vallitsevaa tilaa vaan haluan sen muuttuvan muuksi.

Kuvittele että Elämä on Jumalan maalaus ja hyväksymättömyys on parannusehdotusten tekemistä. Jokseenkin röyhkeää. Älä yritä tavoitella hyväksyntää vaan lakkaa vaatimasta muutosta.

7 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Mainio vertauskuva tuo maalauksen arvosteleminen. Hauska.
Yritän muistaa sen, kun seuraavan kerran haluan muutosta, mikä on luultavasti noinn sekunnin päästä.

A-L kirjoitti...

Leino kirjoitti:"...näin eli ikänsä kaiken, ei iloiten ei surren, pannen päivät päälletyksin, niin tulevat kuin menevät, niin paremmat kuin pahemmat, päällimmäisiksi paremmat."
Kynttilän valoa!

Tiuku kirjoitti...

Kuka / mikä olisi erillinen "jumala", joka elämäni maalauksen maalaisi?

Jos (ja kun) on hyväksymättömyytta, se on osa maalausta. Se kuuluu sinne.

Minä maalasin sen.

e kirjoitti...

Anne :)

A-L :)

Tiuku: Aivan yhdentekevää on kysymys siitä onko jumalaa erillisenä vaiko ei, mutta ehkä sen kielikuvana ymmärtänet... Tai voisi n sanoa että puu on kasvanut pisteeseen X ja kaikki tämän seikan hyväksymättömyys on parannusehdotusten tekemistä. Jokseenkin röyhkeää. Älä yritä tavoitella hyväksyntää vaan lakkaa vaatimasta muutosta.

Tiuku kirjoitti...

En pääse jyvälle ajatuksestasi. Koen itsessäni myös hyväksymättömyyttä. Minusta sen kieltäminen tuntuu tekopyhältä.

e kirjoitti...

Kaikki nuo ovat inhimillisiä ominaisuuksia: hyväksymättömyys, kieltäminen ja tekopyhyys. Minkään näistä kieltäminen vain vahvistaa sitä minkä kieltää. Hyväksyminen on hyväksymättömyyden hyväksymistä, sillä nuo kaksi asiaa ovat saman asian eri puolia.

Tiuku kirjoitti...

Niin juuri. Hyväksymättömyys on osa ihmisyyttä. Osa "maalausta".

(Niin kuin myös röyhkeys, ilo, suostuminen, kieltäminen, valehtelu, aitous, teeskentely... Kaikki.)