maanantai 17. lokakuuta 2011

No spoilers here - Resistant is futile

Jokainen kirja on valmis vasta kun se loppuu. Alusta loppuun asti hiotaan juoni joka saavuttaa päätöspisteensä kun kirja päättyy. Ennen päättymistä on epäselvää kuinka ja mihin juoni kehittyy. Samoin elämässä. Elämä on valmis kun se päättyy. Juoni valmistuu vasta kun se on saavuttanut päätepisteensä. Sitä ennen juoni on kesken. Paras taikuri ei paljasta temppuaan ja hyvä tarinankertoja ei paljasta juonta etukäteen. No spoilers here.

Halutaan saavuttaa turvasatama. Halutaan ratkaista ongelmat. Mieluiten kaikki, että lopulta voidaan olla rauhassa. Turvasatamaan pääseminen on monesti sitä, että halutaa saattaa tarina loppuun ennen kuin elämä päättyy. Turha toivo. Juonta ei voi mitenkään edistää. Se on elettävä läpi. Turvaa elämältä ei ole, sillä mitä ikinä meille sattuukin, se on elämää juuri meille, haluamme sitä tai emme. Vastaväitteet ja kapinointi on aivan turhaa. Pilvi on pilvi vaikka kuinka räyhään ja huudan sille ettet saa olla siinä.

Haluatko katsoa kaiken loppuun vai haluatko,
että tämä päättyy nyt?

3 kommenttia:

Haneli kirjoitti...

Entä, jos draaman kaari ja jännite vaan tipahtaa pois? Vaikkapa elokuva Du Levande - Sinä elävä. Mitä siinä tapahtuu? - Ei mitään :)

e kirjoitti...

:D Niin just. Ns merkitys syntyy jatkuvuudesta, juonesta a ja b pisteestä ja matkasta niiden välillä, mutta mitään matkaa ei ole, mitään jatkuvuutta ei ole. Jippii :D

Haneli kirjoitti...

Jee :D Kausaalisuus on usein sepitettyä (ehkä joihinkin luonnonlakeihin voi uskoa :)

Ihan sama, miten tähän on tultu, tässä ollaan :)

...ja miten Jotain voisi tapahtua, kun tähänkään asti ei ole tapahtunut Mitään.