maanantai 26. syyskuuta 2011

Perillä lähtöpisteessä jo

Why wait for Heaven? 
Those who seek the Light are merely covering their eyes. 
-A Course in Miracles

Siis oikeasti tää homma ei oo menossa mihinkään!!! Vähän niinkuin toi pihan koivu. Tarkoitan ettei mitään varsinaista kehitystä ole. Polulla näyttäisi olevan lähtöpiste ja päätepiste mutta mitään lähtöä eikä päätettä ei ole. Jokainen on pikkulintu (angrybird) joka vain kuvittelee olevansa polulla pisteestä A pisteeseen B. Piste B nähdään ammatillisena kehittymisenä, lottovoittona, fyysisenä kehittymisenä, Taivaana, valaistumisena, kasvuna ihmisenä ylipäätään jne. mutta missä se Piste B on? Siis nyt katso ympärillesi ja voisitko kertoa missä se päätepiste on... siis muualla kuin kuvitelmissasi? Katso ja näe ettei keisarilla ole vaatteita!

Hip hei ja rok!

8 kommenttia:

Tiuku kirjoitti...

Ei ole pistettä A eikä pistettä B. Minusta se on ahdistavaa. Ja juuri tämä tekee minuudesta ahdistavan. Ilman minuutta pisteettömyydessä olisi vapaus!

Päkä kirjoitti...

Piste B on väärin ymmärryksessä! Valheessa, jonka olen viattomana lapsena uskonut, kun vanhemmat ja opettaja ovat kertoneet, että täytyy ponnistella, täytyy yrittää.

Tätä väärin ymmärrystä olen vielä lisännyt hakemalla opettajia, oppeja, uskontoja, kirjoja ja hoitoja, jotka kaikki ovat kertoneet, etten ole näin hyvä, vaan minun täytyisi tehdä sitä sun tätä ollakseni riittävä japäästäkseni perille. Minne? Jonkun muun väärin ymmärrykseen.

e kirjoitti...

Tiuku: Sinulla ei ole minua. Olet jo vapaa.

Päkä: Piste B on tässä.

Päkä kirjoitti...

Jep piste B on tässä, joskus vaan ihminen eksyy maailmaan ja luulee että, työtä yms. vaihtamalla tai tietoa ja omaisuutta hankkimalla voi itseensä lisätä jotain. Voi uskoa oman mielensä tarinaa sitten kun....pieni odotus päällä kokoajan, joka vie pois tästä hetkestä.

Tiuku kirjoitti...

Jep. Teoriassa.

e kirjoitti...

Päkä: Kaikki kuvitelmaa, joka lopulta ei vie yhtään mihinkään.

Tiuku: Teoriassa et ole vapaa. Tiedän kyllä mitä tarkoitat. Juuri se on teoriaa, ei kylmää faktaa, että olet sidottu.

Tiuku kirjoitti...

Teoriassa olen vapaa - kun pyörittelen näitä sanoja ja ajatuksia.

Käytännössä koen asiat hyvin henkilökohtaisesti, minuudesta käsin.

Heli kirjoitti...

Tää on niin tätä. Kyllähän se on tietty niin, että ollaan jo perillä. Silti jotain tarkoitusta olis hyvä olla. Perillä ollaan - ja kai siksi rauha on aina ulottuvillamme.

Ehkä mää ajattelen, et merkitykset luodaan itse, et ne on oma valinta. Ja, että ei olla kellekään tilivelvollisia niistä, jos ei ole haittaa kenellekään.

Enkä minäkään jaksa jatkuvaa itsensä analysointia ja pyrkimystä ja tavoittelua.

Niin - miksei tyytyä? Ja toisaalta - miksi en tahtoisi jotain, mikä sytyttää sieluni palamaan, ja valaisee kaiken?

Ja - toisaalta, olen yhä taipuvaisempi ajattelemaan, että jokainen todellakin vain tarkastelee totuutta eri näkökulmasta ja, että rauhaankin on monta tietä.