maanantai 12. syyskuuta 2011

Kaikki voisi olla paremmin

Kun jalustalle nostettaan se mahdollisuus, että jotain voisi sattua, tämä jokin mahdollinen on mielen luoma harhaelma ja menee kevyesti sen yli mitä on jo. Siis tässä. Tämä mitä on jo, on toissijaista siihen mahdollisuuteen nähden, että kaikki voisi olla paremmin. Mitä tästä, kun tämä voisi olla paremmin. Forever. Ja sitten  tulee hauta, joka pyyhkäisee kaiken pois. Niin kuin mitään ei olisi koskaan ollutkaan ja juuri tämä seikka meidän on tahtomattamme kohdattava. Vaikka jättäisimme ison aukon maailmanhistoriaan, tämä ei kuitenkaan olisi meille yhtään mitään. Emme saa siitä rahtuakaan mukaan. Emme ole menossa mihinkään. Emme saa mitään aikaan. Emme merkitse mitään. Vieno pyyhkäisy ja olemme poissa. Puuf.

Ainoa mitä voi sattua on se, että katoamme nyt eikä meistä jää jälkeäkään.

Paremman hetken odottelu on vittuilua sille hetkelle joka jo on. "Sinä et kelpaa, kun odotan jotain parempaa." Paremman odottelu on myös kivuliasta. Sanon ikuisesti, ettei läsnäoleva kelpaa vaan että jonkin paremman on tultava kohta. Ja jos edes jo konkreettisesti vertaa niin tämä hetki on kaikenkattava, aistittu, rajaton ja se ns. parempi on mielikuva paremmasta: rajattu, raamitettu, hengetön... kuollut.

Ja sanottakoon jälleen kerran että kyse ei ole mistään hengettömästä ja tarkoituksettomasta nihilismistä. Kyse on merkityksellisyydestä, elävästä elämästä, hengittämisestä, elossa olemisesta kaikista syvimmässä merkityksessä.

3 kommenttia:

hanne virtauksesta kirjoitti...

Hmmn..

vähitellen alan oppia =)

Ratatoskur kirjoitti...

"Paremman hetken odottelu on vittuilua sille hetkelle joka jo on. "Sinä et kelpaa, kun odotan jotain parempaa." Paremman odottelu on myös kivuliasta."
ERINOMAISESTI sanottu. Se, joka odottaa jotain tapahtuvaksi ja ns. oikeaa polkua löytyväksi, on tuomittu jämähtämään paikoilleen. Odottelun sijasta voisi valita sen polkunsa kaikista vaihtoehdoista ja tehdä siitä sen parhaan vaihtoehdon.

e kirjoitti...

hanne :)

Ratatoskur: "Odottelun sijasta voisi valita sen polkunsa kaikista vaihtoehdoista ja tehdä siitä sen parhaan vaihtoehdon."

Paitsi ettei kukaan/mikään vaadi valitsemaan parasta vaihtoehtoa tai vaadi tekemään jostain valitusta vaihtoehdosta parasta. Armo on tässä.