tiistai 2. elokuuta 2011

Pari sanaa unista ja hautajaisista...

Olen tästä ehkä kirjoittanut mutta...

Kuvitellaan että näet unta. Olet hautajaisissa. Kirkko, saattoväki, urut soivat, mutta poikkeavasti niinkuin unessa yleensä, arkku on avoin ja paikalla on papin lisäksi virallinen henkilö, jonka tehtävänä on sulkea arkku. Hän on papin kanssa alttarilla. Seremonian päätyttyä virallinen henkilö alkaa virallisesti sulkemaan arkkua, kun kauhuksesi huomaat, että juuri sinä olet arkussa. Arkun kansi menee kiinni.

Ja juuri tuossa tilanteessa ihminen on. Mitä nimittäin ovat unelmat ja kuvitelmat kun arkun kansi menee kiinni? Mitä ovat elämän asenteesi ja filosofiasi? Tai missä ne ovat? Kun koin sen minkä koin miten hetkessä kaikki suunniteltu saattaa murentua ja ihan kaikki saattaa kadota aivan hetkessä. Elämänlanka ei välttämättä katkea sitten eläkkeellä kun olen tavoittanut sen mitä haluan vaan se saattaa napsahtaa poikki nyt.

3 kommenttia:

hanne virtauksesta kirjoitti...

Toisaalta on hurmaavaa, että elelee vallattomanan, ilman pelkoja, ajatuksia huomisesta, menettämisestä, kuolemisesta...kuitenkin joskus on kait merkittävää pysähtyä ajattelemaan, että tämä kaikki on tässä, kaiken ihanuus, suuruus, ja olla kiitollinen ja kiittää!!!
Huomaako silloin itsessä muutoksen? Huomaa varmasti, ainakin vähän aikaa..
Vähässä on niin paljon!

Päkä kirjoitti...

Kansi on mennyt kiinni. Mitään ei ole. Ei mitään mielipidettä. Ei enää viimeistä sanaa. Ei mitään mistä pitää kiinni. Kaikki on poissa. Millään ei enää ole väliä.

Miksi emme jo eläessämme voisi elää ilman kiinnikeitä ja varmoja mielipiteitämme? Tarvitsemmeko mielipiteitämme siihen, että pysymme tuolilla tai hengitämme?

Tietoisuus siitä, että elämä on hauras ja kaikki voi päättyä koska vain nostaa esiin myös kiitollisuuden siitä, että elän nyt. Kiitos muistutuksesta!!

e kirjoitti...

Hanne :) "Tuleva" kuolema on yhtä satua kuin kaikki muukin ns. tuleva. Kuolla voi/tarvii vain nyt.

Päkä: Mielipiteitä tarvitsemme, koska kuvittelemme että ilman niitä emme ole mitään... Ihan kuin tämä kuvittelu auttaisi mitään :D