sunnuntai 14. elokuuta 2011

Huolen lyhyt psykologia

Huolet kätkeytyvät käytännön asioiden taakse. Huoli huutaa, että hoida tämä asia tai saat huolestua tästä asiasta!! ...mutta juurihan se on huoli. että huolen suuntaan käännytään ja huolehditaan. Sitä ei niinkuin uskalla jättää huolta oman onnensa nojaan, koska sitten se saattaisi jäädä hoitamatta(=huolehtimatta). Kysynkin enkä vastaa että entäs huoli olisi jätettävä, jotta se jäisi? Entä jos se olisi asia jota ei pitäisi pitää elossa enää yhtään kauempaa antamalla sille huomiota? Uskallatko jättää sen huomioitta?

4 kommenttia:

satu kirjoitti...

Voi rähmä sinä ja sun huolet :D juuri tässä "huolta" kannan, auton jarrut laahaavat, koira ontuu jalkaansa. En voi kummallekaan asialle mitään ennen huomista (soitan huoltoon ja eläinlääkärille) mutta arvaa ettenkö silti kokoajan mieti noita asioita, kanna huolta.

Entä jos tosiaan jättäisin asiat, huomenna voin hoitaa niitä eteenpäin, tänään niitä on turha kantaa reppuselässä.

e kirjoitti...

On tosiaan aivan eri asta tehdä asioille käytännössä jotain kuin kantaa jatkuvasti huolten taakkaa niskassaan.

Iloista alkavaa viikkoa sulle :)

Kati kirjoitti...

Olen kuullut, että toiminta on huolten terminaattori no 1(sellaisten reaalisten huolten, joiden syihin voi itse vaikuttaa). Muut huolet kun osaiskin heittää pois. Ja jos osaisi vielä erottaa nämä kaksi huolityyppiä toisistaan..

e kirjoitti...

Huolia voi tuhota toiminnalla mutta suurin huoli nousee kuitenkin syvemmältä josta sitten nää toiminnallatuhottavat nousee.

Huolihan on aina huolta tulevasta, aina kun kuvitelmissani astun ns. tulevaisuuteen mietin kuinka se tulee menemään. Jne. Tulevaisuuttahan EI kuitenkaan voi tietää Ja huoli on se joka pitää kiinni mahdollisita tulevista jutuista... mutta tulevaisuutta ei ole ja samassa mielessä huolta ei ole. Tietämättömyys on vastaus.

Tulevaisuudessa AINA asuu huoli. Aina jos kurkoitan tämän hetken tuolle puolen tunnen huolta, koska sitä EI voi tietää.