tiistai 24. toukokuuta 2011

Onnellisuus ei odota mitään

Facebookin puolelle laitoin ton:  "Jos onnesi odottaa jonkun mutkan tai syyn takana, niin eikö se ole kauhean matkan päässä?Ajatuksena on tietty se, että jos isken kiilan onneni ja itseni väliin, ja tuo kiila on jokin syy, niin luon etäisyyttä itseni ja onnen väliin, kun lopulta onni on tässä, eikä mitään matkaa ole... ja mitään matkaa ei ole. Onneen ei ole mitään tietä sillä olet jo perillä. Onnellisuuden voi vain menettää kuvittelemalla sen jonkin matkan päähän itsestä, eikä sitä oikeastaan voi edes menettää, sillä siitä on kaikki tehty.

Kotona seinällä on taulu jossa lukee: Happiness is not a destination. It's a way of life. Onneen ei ole mitään tietä, sillä tie siitä kulkee aina vain poispäin. Onnen painovoima yrittää pitää meitä keskuksessaan vaikka kuinka yritämme luoda onnen omin avuin. Ei tarvitse, eikä voi. Onni on lähtökohta, joka on annettu jo. Teet kaikkesi viimeiseen asti ettei näin ole.

4 kommenttia:

Marja Leena kirjoitti...

No mutta, näinhän se just on. Silloin kun olen kiinni perusolemuksessani, esim. aamulla unen ja valveen rajamaastossa, olen onnellinen, olen Onni.

e kirjoitti...

:)

pihlaja kirjoitti...

"Onni on lähtökohta, joka on annettu jo. Teet kaikkesi viimeiseen asti ettei näin ole."

Niinpä!

Onni on valintojen perusasetus ja asenteiden äiti.

e kirjoitti...

Se on niinko ne tehdasasetukset johon lopulta kaikki palautetaan. Väistämättä :)